Main Menu

درمان سرطان تیروئید
30
بهمن

درمان سرطان تیروئید

منتشر شده در مجموعه مقالات درمان سرطان
توسط-کلینیک روشنا

درمان سرطان تیروئید

تیروئید غده ایست در جلوی گردن در ریزحنجره که در حالت عادی انداره تقریبا یک سکه است و از روی پوست مشخص نیست.گاهی در تیرئید ندول ها و گره های کوچکی به وجود می آید که ممکن است خطرناک باشند.

تیروتید در مراحل اولیه علامتی ندارد ولی اگر پیشرفته و بدخیم باشد می تواند علائمی چون اختلالات تنفسی ، مشکل بلع، سرفه های مکرر و تورم و برجستگی در گردن در فرد ایجاد کند.

همانطور که قبلا گفته شد علت قیق سرطان تیروئید مشخص نیست ولی برخی عوامل به عنوان عوامل خطرساز شناسایی شده ند که در ایجاد سرطان نقش دارند.به عنوان مثال تابش اشعه در افرادی که در معرض تابش اشعه زیاد و طولانی مدت  قرار می گیرند در معر خطر ابتلا قرار دارند.همچنین افراد دارای سابقه خانودگی ابتلا به سرطان تیروئید یا افراد مبتلا به گواتر بیشتر در معرض سرطان هستند.مطالعات نیز نشان داده که سرطان تیروئید در زنان و افراد بالای ۴۵ سال بیشتر است.

درمان :

تعیین مرحله سرطان  با سونوگرافی، سی.تی.اسکن ، ام.آر.آی و عکس برداری با اشعه ایکس انجام می شود.برای درمان تعیین مرحله سرطان مهمترین بخش می باشد که می توان روشهای گوناگونی برحسب میزان پیشرفت و شرایط بیمار انتخاب کرد.

درمان سرطان تیروئید

جراحی: هدف از این روش بداشت غده تیروئید یا بخشی از بافت درگیر شده می باشد.در موارد حاد اگر غدد لنفاوی نیز در گیر شده باشند برداشته می شوند.

پرتو درمانی: در این روش یا از ید رادیو اکتیو که به صورت خارجیست استفاده می شود یا از ماده رادیو اکتیو به صورت کپسول  که روش داخلی نام دارد و بلعیده می شود،استفاده میشود.ید از این طریق جذب بافت سرطانی شده و سپس با استفاده از پرتو این سلولا از بین برده میشود.

شیمی درمانی: شمی درمانی بر خلاف سایر سرطان ها که رایج ترین راه درمانیست در این سرطن کاربد زیادی ندارد و زمانی به کار گرفته می شود که روشهای دیگر موثر واقع نشوند یا به سایر نواحی بدن کشیدده شوند

در درمان این سرطان روشهای درمانی دیگری از قبیل درمان با هورمون تیروئید  نیز استفاده می شود.