Main Menu

درمان سرطان روده بزرگ
30
بهمن

درمان سرطان روده بزرگ

منتشر شده در مجموعه مقالات درمان سرطان
توسط-کلینیک روشنا

درمان سرطان روده بزرگ

روده بزرگ در دستگاه گوارش وظیفه جذب مواد غذایی به خصوص جذب آب را برعهده دارد
سرطان روه بزرگ که به آن سرطان کولون یا سرطان رکتوم نیز می گویند بر اثر رشد بی رویه سلولها یا بدخیم شدن پولیپ های داخل روده به وجود می آید و می تواند بدخیم شود و به سایر نواحی بدن منتشر شود.
پولیپ های کولون و سرطان در مراحل اولیه ممکن است بدون علامت باشند، بنابراین انجام تست های غربالگری منظم برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه بسیار مهم است.
علل ایجاد سرطان به درستی مشخص نیست ولی مشخص شده که برخی عوامل در ایجاد آن نقش دارند:
۱-برنامه غذایی نامناسب و استاده ازز روغن های چند بار سرخ شده و پرچرب و کم فیبر
۲-نژاد: مشخص شده در برخی نژادها مثل آمریکایی ها و فریقایی ها استعداد ابتلا به سرطان وده بزرگ بیشتر است.
۳- سابقه خانوادگی
۴-چاقی: افراد چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده هستند.
۵- سن: بیشتر افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ افراد مسن (بالای ۵۰) هستند اگرچه این سرطان در افراد جوان نیز وجود دارد.
۶- بیماری های التهابی روده ای مانند بیماری کولیت اولسراتیو(زخمی) ، بیماری التهابی مزمن روده بزر و بیماری کرون می توانند زمینه ساز ابتلا به سرطان باشند.
۷-دیابت: خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در افرادد دیابتی و مقاوم به نسولین بیشتر می باشد.
۸-مصرف سیگار و الکل خطر ابتلا را بالا می برد
۹- سبک زندگی غلط مثل ورزش نکردن و بی تحرکی می تواند موثر در ایجا سرطان باشد.
درمان :
سرطان روده بزرگ چهار مرحله دارد که بعد تشخیص به وسیله آزمایش خون در مدفوع ، سی تی اسکن و کولونوسکوپی تعیین مرحله آن می تواند داههای درمانی متفاوتی داشته باشد:

جراحی : رایج ترین راه درمان می باشد که براساس نوع و میزان پیشرفت ان پزشک ممکن است فقط تومر یا یخشی از روده یا در موارد حاد کل روده را بردارد.

درمان سرطان روده بزرگ
شیمی درمانی: در این این روش از داروهای شیمیایی برای درمان استفاده می شود. که باعث کشتن یا تئقف شد سلولهای سرطنی شود.شیمی درمانی می تواند به صورت خوراکی یا وریدی باشد که در این روش ماده شیمی درمانی به کل نواحی بدن می رود و به ان شیمی درمانی عمومی می گویند.گاهی نیز دارو به ناحیه شکمی به طور مستقیم تزریق می شود برای از بین بردن سلوهای سرطان آن ناحیه که به ان شیمی در مای موضعی می گویند. شیمی درمانی معمولا بعد از عمل جراحی انجلم می شود.
پرتو درمانی: این روش برای کوچک کرن تومور یا بعد از عمل جراحی به کار می رود. در پرتو درمانی از اشعه ایکس (X) یا پرتوهای یگر برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده می شود.پرتو درمانی به دو روش داخلی و خارجی انجام میشود که در خارجی پرتو با دستگاه از خارج بدن به سلول سرطانی تابیده می شود و در پرتو درمانی داخلی ماده رادیو اکتیو به طور مستقیم به بافت سرطانی تزریق میشود.