Main Menu

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان
30
بهمن

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان

منتشر شده در مجموعه مقالات عمومی سرطان و اخبار
توسط-کلینیک روشنا

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان

با صنعتی شدن جوامع و تغییر الگوهای زندگی از جمله تغذیه ناسالم مثل مصرف چربی های اشباع و دریافت ناکافی میوه و سبزیجات باعث بروز انواع بیملیهای قلبی عروقی و سرطانها شده است.

سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۵ اعلام کرد که علت ۶۰% مرگ و میرها ناشی از این بیماریها بوده و امروزه این آمار بسیار افزایش یافته  است.بنابراین با رعایت رژیم غذایی و ورزش می توان از بروز بسیاری از بیمایها از جمله سرطان پیشگیری کرد و مشخص شده افرادی که کمتر از پنج بار در روز از میوه و سبزیجات ستفاده می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند. میوه و سبزیجات حاوی فیبرها و آنتی اکسیدان ها هستند که در پیشگیری از سرطان نقش دارند.

آنتی اکسیدان ها: آنتی اکسیدان ها باعث کاهش رادیکال های ازاد که سرطان زا هستند، می شوند.موادی مثل کاروتنوئیدها ( رنگدانه ها) ، ویتامین C  و E سلنیوم حاوی آنتی اکسیدان هستند که این مواد در گیاهانی مثل اسفناج ، هویج، مرکبات ، زرد آلو و طالبی ، روغن جوانه گندم و آفتبگردان و م بادام ، ذاهای دریایی، .گوشت و جگر (غنی از سلنیوم) وجود دارند

نقش-تغذیه-در-پیشیری-از-سرطان

تحقیقات نیز نشان داده مواد حاوی سلنیوم در کاهش ابتلا به سرطان پروستات و ریه و روده بزرگ نقش اساسی دارد.

فیبرها: در دیواره سلولهای گیاهی ترکیبات فیبری وجود دارند که وظیفه جذب آب و  افزایش حجم مدفوع و از ان طریق تسهیل در دفع و کاهش یبوست دارند.تحقیقات نشان داده غذای حاوی فیبر خطر ابتلا به سرطان معده ، روده و مری را بسیار کاهش می دهد به این ترتیب که با افزایش سرعت انتقال مواد غذایی در روده  باعث می شوند باکتری ها فرصت کمتری برای تولید مواد سرطان زا داشته باشند و دیواره روده مدت زمان کمتری در مجاور مواد سرطانی قرار می گیرد.از مواد حاوی فیبر می توان به میوه ها ، سبزی ها، غلات و حبوبات اشاره کرد بنابراین با دریافت این مواد روزانه ۴۰۰ گرم یا ۵ بار در روزمی توان از بروز بسیاری از سرطان ها جلوگیری کرد.

تحقیقات نشان داده مصرف کلم و گل کلم ، سیر و پیاز موجب تخریب مواد سرطان زا می شود. همجنین مصرف منابع غنی از اسیدفولیم از جمله سبری های سب برگ و ویتامین E  و روغن جوانه گندم و روفن آفتابگردان باعث توقف تغییرات بذخیمی ها می شود.همچنین غذاهای دریایی به دلیل داشتن اسیدهای چرب اما ۳ و ویتامین E  در پیشگیری از سرط روده و پستان نقش مهمی دارند.

از مواد دیگر ضد سرطان پلی فنل ها هستند که در انواع توت ها، ماهی ، انگور ، پیاز و سیر و گوجه فرنگی وج دارند.

چند توصیه های مهم برای پیشگیری از سرطان:

-افزایش مصرف میوه و سبزیجات

– مصرف میوه های رنگی ( دارای آنتی اکسیدان هستند)

-کاهش مصرف غذاهای چرب

-کاهش مصرف گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس به دلیل دارا بودن نگهدارنده ها

-طبخ صحیح غذا و خودداری از سرخ کردن زیاد آنها

– کاهش مصرف غذاهای پر نمک

-استفاده از غلات و نان های سبوس دار